Snodda bilder från skivan





Fler bilder kommer...

Lördagens bravader

Gårkvällen blev riktigt lyckad. Först grillning och mys hos Malin med Sara, Elin, Häggan, Anna, Linnéa, Ida, Jennie, Carro, Amanda och Victor. Efter att ha spelat både ölspel och kubb så drog vi vidare till Örbyhus IP och fortsatte festandet. Ölen och cidern kostade 40 kr för 50 cl, inte klagar man på det! Annat är det på krogen där det kostar skjortan... I alla fall, vi dansade och hade roligt tills vakten kom och sa att stället stängde vid halv två.

Idag mår man faktiskt bra, lite trött kanske så därför blir det denna söndag en lugn dag ute i solen. Måste passa på att njuta av detta underbara väder! Hoppas bara att det håller i sig till fredag. Jag har fortfarande inte fattat det, galet.

/ Alicia

Party party

Hej allihopa!

Det var inte igår man var inne och skrev här... En hel del har hänt och tyvärr så har jag inte tiden att beskriva allt i detalj.

Men i onsdag så hade vi vår skiva. Jag och Amanda fixade oss hos henne och fick i oss lite martini och bli fotograferade innan vi drog vidare till BJ. Middagen bestod av god mat, roliga tal och annat skoj. Alla "Klassens..." delades ut och jag blev klassens grisbonde, fick en riktigt rolig nominering som jag ser fram emot att få på papper.

Vid 22.00 började folket strömma in och vid tolv-ett så var det verkligen mycket folk! Min snälla stora syster hämtade upp mig efter skivan, en riktigt lyckad kväll! Stort tack till alla som var där!

Lite småseg steg man upp och drog till skolan dagen efter. Amanda fyllde år så efter skolan så blev det middag och lite firande. På kvällen så var det dags för nästa skiva, N3B (skrapan) @ BJ. Dock höll jag mig nylter så det blev en nykter, men rolig, kväll.

Igår så var det den sista skoldagen någonsin... Det kändes sorgligt, skönt, konstigt på samma gång. Det är så himla mycket känslor inför fredagen, jag har inte förstått att jag tar studenten än.. På kvällen kände jag att jag behövde lite vila så jag, Elin och Malin drog till Ottars och spelade bilbingo. Roligt var det, men tyvärr så vann vi ingenting...

Idag är det fest igen som står på schemat! Grillning och förfest hos Malin med massa vänner innan vi drar vidare till Örbyhus och IP för att festa loss.

That's it, bilder och dylikt ska jag försöka fixa.
Ta hand om er och njut av vädret!

/ Alicia

I väntan på Alicia....

...som har sin studentskiva ikväll tänkte jag lägga upp lite bilder. Jag har som snäll storasyster lovat att hämta henne så här sitter jag nu klockan 1 o väntar på att klockan ska bli kvart i två så jag kan åka in till stan o hämta upp fröken....

Cannot live without! Nouba rouge, Victoria secret läppglans, L'oreal mascara, samt loreals mineralfoundation (tack karin).


Skor med ca 5(!!!) cm klack - Din sko


Svarta jeans från weekday, topp från H&M (Jag e inte lika bra som blondinbella att ta kort på mig själv i spegeln..)


Tycker om den H&M toppen....jag har tre!!!


Shorts Rut med flera, tuptopp Indiska


Min snygga ben klänning som jag inte fick till ett bra spegelkort på


Kan inte klockan gå fortare?????

Hoppas ni sover gott :)

-Linda

Tår...

Förlåt! Fastnade framför min laptop fixandes med uppsatsen att jag totalt glömde bort att lägga upp bilder på mina nya klädinköp....det ska åtgärdas ikväll.

Har jobbat idag, sååå trött. Jag o Karin (jobbarkompis) tyckte vädret såg fint ut och tog med oss två sugna damer på en promenad. Men herre vad det blåste...... Dam X höll stenhårt i rullstolen o hatten för att inte blåsa omkull...jajaja frisk luft fick vi iallafall... Efter jobbet gick jag en sväng på stan o hittade jätte jätte fina skor på Wedins, var flipflop format något jag har lite svårt att använda på grund utav mina läskiga läskiga fötter.


bild lånad från http://www.brandos.se

Jag har haft problem med bland annat knölar så länge jag kan minnas. MEn som sagt vad e lite fotbesvär när det kunde ha varit mycket mycket värre????? Hittade en bra websida för dem som har problem med sina fötter:

http://www.fothalsan.se heter den.
JAg tror jag har  både deformerad lilltå och Hallux Vallgus (fast på lilltåsidan)+lite knölar här o var på andra tår.... ;)

Nä nu ska spinnas, skriver senare ikväll!

Puss

-Linda

Jag e frisk!

För 2500 kr fick jag det härliga beskedet. Eller de har fortfarande inte analyserat mitt blodbrov (testa för HIV o syfilis) men eftersom jag tog detta test (GRATIS) i augusti vid akademiska + att jag enbart har haft "sexuella aktiviteter" med Michael som också testade sig i augusti, antar jag att det inte är någon fara.

Yes baby jag e friiiiiiiiiisk!


Efter undersökningen åkte jag tillbaks till Uppsala där jag o allas vår älskade Karin tog en sallad o solade. KArin stackarn e sjuk, så tror att mitt fantastiska sällskap muntrade upp ;) Efter maten solade vi, var så varmt att jag tog av mig jeansen så jupp Linda Karlsson låg o solade i tubtopp o boxer mitt i stadsparken! Älskar att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mig längre. USh o fy för högstadiet. Vad man brydde sig då........

Fantastiska Karin o en fånflinandes Linda i Götebooooooorg


Nä nu ska jag plugga lite, tänkte lägga upp bilder ikväll från mina klädinköp de senaste 2 veckorna... Bland annat en fantastisk klänning från Rut med flera. Framhäver mina underbara (host!) ben alldeles ypperligt!

Puss på er!

-Linda

Imorn e det läkarbesök...

Ett av kraven för att Michael o jag ska få gifta oss är att jag är fullständigt frisk. För att bevisa detta måste jag gå på en läkarundersökning hos en av två (!!!!) godkända läkare i Sverige. Dessa har naturligtvis utnyttjat sin monopolställning till maxo och en undersökning som vanligtvis kostar några hundra kostar 2600 kr. Yippie! Får bland annat betala 500 för ett HIV-test som är gratis på akademiska...... SUCK!

Så imorn beger sig fröken Karlsson till Stockholm för en snabbvisit, vill ni träffa mig (mina kära Stockholmsvänner) så vet ni mitt mobilnummer ;).

Nu ska jag kolla att alla papper e iordning, sen sova. Bloggar imorn om hur det gick...

-Linda

Tidsoptimist

tidsoptimist 1. person som tror sig ha tillräckligt med tid för att utföra sina åtaganden; person som tror sig hinna i tid.

Jag=tidsoptimisten nr 1!


ahhhh, vart tog all min tid vägen??????

-Linda

kortletande.....

Mina systrar (allra helst Malin) har klagat lite över att det finns sååååå många barnkort på mig men inte på dem.  Jag har alltid funnit det här lite underligt med tanke på att teknologin går framåt o vi hade bättre kameror när de var små....... Idag har jag äntligen kommit på varför...... De har beslagtagit kort på sig själva. Gjort egna album där de plockat ut det bästa av det bästa för att ha på sitt eget rum för att sedan försvinna då de blir äldre..... Detta gör det inte speciellt lätt när man som snäll storasyster vänder upp o ner på huset för att hitta åtminstone ett kort som kan tänkas duga på en studentskylt..... . (Malin kommer du ihåg vilket härligt skolkort du hade på baksidan av din ;) ) Inte lätt när alla de fina fina korten e beslagtagna o spårlöst borta.....men JAG hittade några, några bra andra mindre bra. Dessa ligger nu på mammas o pappas säng för bedömning..... Om mindre än två veckor tar lillan studenten....  med en "FANTASTISK" skylt ;) 


Bild lånad från: www.klarinders.se

-Linda

Enkel och god mat på 30 min

Jag, Alicia Karlsson, lagade mat idag!! Helt otroligt!! Det var inte heller någon simpel middag som pannkakor eller omelett (som jag brukar laga till mig själv när jag måste) utan burritos! Goda blev dem också, ett under! Självklart så var jag tvungen att föreviga detta mästerverk:



Här tänkte jag lägga ut receptet, men jag orkade helt enkelt inte.


/ Alicia, mästerkocken själv

Dagens vill ha



Hur cool är inte den är t-shirten på en skala 1-10? 10, minst! Finns på Forever 21, underbar affär!

/ Alicia, rocker

Bollar och mys

Morsning!

Igår så kom Ylva över hit. Vi kollade på We were soldiers, åt lite gott och så hjälpte jag henne med lite historiaplugg. Riktigt mys, as always. En vän för livet det där, pylven lilla!



Idag så blir det en seg dag. Det är söndag och jag har absolut ingenting (roligt) att göra. Ska nog baka lite, chokladbollar kanske, och städa rummet samt vattna blommor. Otroligt kul! ... not. Mindre roligt var det när jag öppnade ytterdörren imorse och ser att fåglarna eller katterna har rivit sönder soppåsen som jag glömde slänga i soptunnan igår... Det var bara att sopa upp skiten, en otroligt (o)bra start på dagen.

Chokladbollar it is! En kopp kaffe till det skulle sitta fint också.

3 dagar kvar till skivan.
12 dagar kvar till studenten.
GALET!

/ Alicia, chokladbollssugen (bra ord!)

Natti!

Jag tycker om Boban! Everything is gonna be alright........



Bedtime! (verkligen :) )

-Linda

Hello my name is Anna...

Hello! My name is Anna. What is your name? I search man for close relations, you will ask me, why I am in the Internet and how I found your adress. I think Internet helps people to find new friends and their love in our busy daily life. I did not think before that it is possibly to find man in the Internet and to connect life with whom the one whom you did not see before, but some my girlfriends found nice men and friends through Internet, so I decided to meet in the Internet too. I am alone and I decided to use this unusually way. I came to the internet cafe, I use Internet in the first time, and I don't understand much in the Internet and in acquaintances through web, the manager, which work here helped me to find your adress, he worked in the firm of acquaintances through the Internet. In this firm there were some adresses, of the men, which searched acquaintances, so he gave me your adress and I decided to write you. Please reply ONLY to my personal e-mail: [email protected] If you will have interest in me, I will glad to tell you more about myself and write you more in my next letter.



JAg får ungefär ett sånt här mail i veckan...... Hmmm...undra hur "Russian girl looking for a husband" fick fatt i min knutberit hotmail????? ;)

-Linda

Lördag!

Lördagar e skoj, ska vara skoj, det är då man slipper jobba o bara njuter av att vara ledig o ha en massa.....skoj(?) för sig.... Tja det är om man har ett vanligt mån-fre jobb. Jobbar man inom vården är inte alltid lördagar så skoj (om man bortser från den "glädjen" man får från arbetsplatsen). Idag har jag jobbat 7,45-20, imorn jobbar jag 7-21. Som tur var hade jag en 2,5 timmes rast i mitten av mitt pass så då passade jag på och träna. Mycket skönt, och tillbringade en stor del av passet pratandes med min kära syster i Göteborg, hon ringde när jag hade 12 min kvar på mitt löppass, gnällde lite över att jag flåsade o sen pratade vi i 20 min till....hihi.... Jag+handsfree=KÄRLEK!

Syrran på flustret, under kantorstiden :)


Efter jobbet åkte jag till ICA kvantum o köpte godis (vad annars ;) ). Träffade på min kära faster o farbror. Efter att vi pratat ett tag kläcker min faster ur sig..."så har Michael fått jobb än?" AJ! Jag har inte velat prata om att Michael är tillfälligt arbetslös för jag tycker att det blir så många frågor då, vilka även min faster ställde såsom. "Vad söker han för jobb?" "Vad gör ni om han inte får jobb?" "Han måste ha jobb för att du ska få åka till USA va?" Paniken verkligen växte. Jag förstår att folk (allra helst de som står en nära) är nyfikna och vill veta hur saker och ting står till, men jag mår verkligen dåligt. Ja Michael måste kunna visa på att han kan försörja mig för att vi ska få gifta oss, och den a-kassan han har nu räknas bara som tillfällig inkomst och det räcker inte. Ja, han söker jobb som en tok, men i dagens USA är det inte lätt att få ett nytt jobb trots bra erfarenheter och utbildning. Vad gör ni/jag om han inte får jobb? JAG VET INTE! JAG VILL INTE TÄNKA PÅ DET! Vi har planerat efter att han skulle ha fått ett jobb nu och att jag ska kunna åka i mitten av augusti, men som sagt han har inget jobb än. Jag har sagt upp mig från mitt jobb från mitten av juli, jag e nyexad, jag vet inte vad jag gör, jag vill inte tänka på det, och när folk frågar mig såna frågor får jag PANIK! Jag vet att allting kommer att lösa sig, men just nu är det jobbigt, väldigt jobbigt....Men det löser sig...det gör det alltid! Han har en intervju på tisdag, håll tummarna!

Min baby o jag (i lugg :) )


-Linda

Dagens vill ha



GE MIG!!!'

/ Alicia, galen i Grey's Anatomy

Johnny Cash <3

Godmorgon!

Jag är uppe tidigt tycker jag, i alla fall med tanke på när jag gick och la mig. Idag är det lördag och jag har absolut ingen aning om hur denna dag kommer att spenderas. Kanske lite mys här hemma eller i stan, det visar sig helt enkelt. Först ska jag äta en stor frukost och kolla på Walk the line, en av de bästa filmerna någonsin. Johnny Cash is the king, så enkelt är det.



/ Alicia, nyvaken och väldigt hungrig

En natthälsning

Godnatt folket!



/ En väldigt trött Alicia (tror att påsarna under ögonen talar för sig själva iofs...)

Fredagsmys

Nu ska jag och Linda mysa framför teven med morötter, gurka och dipp. Sounds good, huh? Systermys en fredagskväll är helt klart underskattat!


Bild från google..

Hoppas ni alla har en trevlig fredagskväll, oavsett om det är en mysig hemmakväll eller en vild partynatt som väntar.

Hugs

/ Alicia

Time for work...

Nu ska jag iväg o jobba, yippie.....

Pratade med Michael imorse när han var på väg hem. Hade träffat vår kompis Roberto som seriöst funderar på att göra slut med sin latinamerikanska tjej. Michael tror att det är för att han e bartender o så många tjejer stöter på honom...vad vet jag. Sist jag träffade Roberto (nov) var han störtkär och hade till och med fixat ett jobb åt henne på baren där han jobbar (The front page). Hon jobbar fortfarande kvar där.... jaja.... Michael tycker han e dum för "hon är den bästa han kan få" -hahahaha, jag tycker att karln ska följa sitt hjärta. Känns det inte rätt o man har sina tvivel...då e det faktiskt slut. Hade jag insett det i mitt första förhållande hade jag varit singel efter ett år...o vi var tillsammans i fyra.

Har tänkt en del på min tid i USA så lägger upp några kort från förra våren.

Puss

-Linda

Jag o Matt på The Front Page


Emanuel, Jag o Femi....OREO-kaka! hihihi


Malin o Farima på Steak House


Franze, Jag, Michael, Yavor, Chris och Kenyon hemma på husfest hos Yavor o Chris.

:(

Man blir så ledsen när man läser nedan artikel.....måtte världen komma ur krisen snarast.....

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1578488/usa-s-nya-hemlosa

Nu ska jag äta lunch! ;)

Alexander Rubak till Skansen

Godmorgon (eller ska jag säga god lunch ;) )

 Nu har min älskade Nina-Pina lämnat in sin uppsats, läste hennes sammanfattning och abstract igår o hjälpte henne lite med engelskan. Nina är snart utbildad ortopedingenjör (o hon har fått jobb i Gävle!!) så våra ämnesområden skiljer sig liiiiite åt så alla fina medicinska termer var lite svåra o greppa. Hursomhelst e jag jätte jätte stolt! Tänk att en av mina närmaste vänner bygger proteser....cooolt!

Nina o vår katt Maja en sommar för några år sen


Själv sitter jag o filar på min uppsats om fetma. Mitt första utkast till sammanfattning är:

 Fetman i Sverige har under de senaste två decennierna ökat kraftigt. Till följd av detta är hälsokostnaderna relaterat till fetma ansenliga och förväntas öka ytterligare om ingenting görs åt problemet. I denna studie studeras prevention och gastric bypass som alternativa behandlingsmetoder mot fetma sett ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Tre hypotetiska kohorter utvecklas; status quo, effektiv prevention i ungdomsåren samt individer som utvecklar svår fetma opereras med gastric bypass. Dessa kohorter följs under åldern 20-64 år där kostnader och effekter observeras med hjälp av en beslutsträdsmodell. Både gastric bypass och prevention påvisas vara kostnadseffektiva behandlingsmetoder mot fetma. Gastric Bypass visas vara mer effektiv än en befolkningsinriktad preventionsåtgärd. Slutligen påvisas att samhället kan spara stora pengar på att utveckla effektiva preventionsmetoder som inriktar sig mot barn och ungdomar som befinner sig i riskzonen för att utveckla svår fetma.

Nyckelord: Fetma, Gastric Bypass, Prevention


Kommer att lägga ut den när den e helt klar. Hade opponering i fredags vilket gick bra. Det var inte något negativt mer att jag gjort något jättebra men att jag behövde korta ned o förtydliga det en aning. Så jag är nöjd...., men shit vad svårt det är o korta ned när man tycker att allt är viktigt.

Ytterliggare en sak....Alexander Rubak kommer till Allsång på Skansen den 14:e juli!!!!! Jag gissar att många av mina kära vänner (med Karin i spetsen) kommer att valfärda till Stockholm just denna tisdag ;)


Vet inte om han e så söt...lite för pojkaktig för mig tror jag.......

Nä nu ska jag äta lunch o låta Alicia ha datorn ett tag.....heja mig!!!

-La Linda

Tips i aftonbladet - förlora 5 kg till midsommar.... skumt att inte kostråd är inkluderat ;)

Hittade nedan tips i aftonbladet, så tänkte föra dem vidare!

Du bör träna minst 15 minuter per dag, helst 30 minuter. Kvalitet är viktigare än kvantitet, gör övningarna rätt och glöm inte att stretcha! För att kunna utföra vissa av övningarna behöver du ett träningsgummiband, som finns att köpa i de flesta sportaffärer. Programmet är komponerat av Viktklubbs träningscoach Shirin Rågby-Djavidi.

Vecka 1
MÅNDAG: 30 min rask promenad

TISDAG: Ben, rumpa och mage


BEN + RUMPA. Ligg på sidan och fäst gummibandet vid anklarna. Håll en hand som stöd som på bilden för att inte tippa framåt. Tryck benet rakt uppåt och håll emot på tillbakavägen. Gör 3x15 på varje ben. En variant på den här övningen genomförs liggande på mage. Lyft då benet uppåt.



MAGE. Ligg ner på rygg med böjda ben. Låt armarna ligga sträckta ovanför huvudet och håll i gummibandet. Gör ett litet lyft med överkroppen. Den här övningen går att göra med händerna på bröstet eller bakom nacken också. Gör 3x20.

ONSDAG: 15–30 min cykling

TORSDAG: Biceps, axlar, bröst (armhävningar) & mage

BICEPS. Gå ner på ett knä som på bilden och fäst gummibandet under ena foten. Håll handleden rak hela tiden och dra upp armen och håll emot på tillbakavägen. Den här övningen går alldeles utmärkt att göra ståendes också om du har exetubes eller hantlar. Gör 3x15 på varje sida.
 MAGE. Se ovan.


 AXLAR. Håll i vardera ände på gummibandet. Håll armarna raka och dra ut den ena armen rakt uppåt mot axelhöjd. Gör 3x10 på varje sida.

FREDAG: 15 min löpning/30 min rask promenad



TRICEPS. Stå rak i kroppen utan att svanka. Håll gummibandet bakom kroppen som på bilden. Försök att ha den övre armen nära huvudet och örat hela tiden. Dra upp den övre armen rakt upp och håll emot på tillbakavägen. Gör 3x10 på varje arm. Tvinna gummibandet om du vill att det ska bli tyngre.

LÖRDAG: Triceps, rygg & mage


RYGG. Ligg på mage och håll armarna sträckta framför kroppen. Gör ett litet lyft med överkroppen. Blir det för tungt med armarna framför kroppen kan du lägga dem bakom ryggen i din svank. Kom ihåg att det är ett litet lyft och gör det långsamt. Gör 3x15. MAGE. Se ovan.

SÖNDAG: Vila.


Tror starkt på ovan program, åtminstone kanske jag kan bli lite "fastare". Men som sagt, kosten e ju kanonviktig för att man ska gå ned i vikt. Fast jag vill ju bara bli lite fastare inte smalare....jaja, prövotid en vecka med start imorn? Who's with me??

Natti!

-La Linda

Älskar nedan låt! Brukade vi sjunga i bilen hela familjen när vi var små :)


Äntligen dags för bonde söker fru(/man)!

Nu har mitt risiga hår blivit lite fräschare. Jag drog nämligen till Jenny i Vallby och klippte mig idag. Hann även med att fika lite med hennes bror och mamma, riktigt trevligt! Tack Jenny!

Ikväll blir det lugnt, ska kolla på bonde söker fru om tio minuter. Jag är en torsk när det gäller det programmet, missar aldrig ett avsnitt! Är man lantis så är man, men det programmet är riktigt charmigt. Extra kul är det att de båda kvinnliga bönderna bor i närheten, en i Månkarbo och en i Österbybruk! Ska blanda i ordning lite god dricka och bänka mig framför teven nu.


Thilde, hästbonden från Månkarbo


Elin, mjölkbonden från Österbybruk

/ Lillan (Alicia)

pyssel

Fram tills nu har jag mest pysslat....helt galet vad lång tid allt tar....

Två tvättar är igångkörda, jag har ringt både visa och tullenheten med frågor, är så skönt att få sådant gjort. Sen pratade jag med min barndomsvän Anne i en timme.

På morgonen läste jag även blondinbellas blogg, http://blondinbella.se, där hon skrev om sin dåliga hy. Blev så inspirerad att jag genast ringde o klagade över min proactive (dyr produkt som jag beställde för 2 mån sedan). Istället för att göra den bättre ser jag numera ut som en tonåring...morr! Jag ska nu skicka allt i retur o få mina pengar tillbaks...AMEN! Fick stora problem med min hy när jag började äta minipiller (vi får inte äta p-piller tack vare att pappa hade proppar förra året). Mådde så dåligt av att min hy blev så hemsk att jag slutade med minipiller (har ju ändå ingen nytta av dem nu när jag lever i celibat ;) ), men min hy e forfarande dålig. Därav beslutade jag mig för att börja med dyra proactive.

Jessica Simpson använder ju det så tänkte att det måste ju vara bra (dum-Linda). www.proactive.com KÖP INTE!

Några tips på hur jag ska få fantastisk hy på 2 veckor? (Michael will be here then, men han älskar ju mig oavsett;))

Nä nu ska jag äta lunch!

Later

-La Linda

"För att jag ska ta studenteeeeen!"

Det är helt sjukt. Om 15 dagar tar jag studenten, det är en dag mer än två veckor. Det är en halv månad, sen är det slut. Som sagt, helt sjukt. Jag vill, jag vill inte, jag längtar, jag är rädd. Blandade känslor, men en sak är säker. Den 5 juni kommer att bli en av de bästa dagarna i mitt liv!


Sådär glad kommer jag också att vara. Jag ska stå och skrika mig hes på flaket, äta och dricka gott, träffa massa släktingar och festa hela natten lång. UNDERBART!

/ Alicia

I brist på bloggande från storasyster....

....tänkte jag nu blogga en hel dag...

Följande finns på att göra listan för dagen då jag e ledig från jobbet:

* Tvätta

* Jobba på med uppsatsen

* Svara på mail

*Skicka iväg brev till amerikanska ambassaden + till tullverket

* övrigt som jag inte kommer på just nu....

I helgen var jag o Karin o hälsade på i Göteborg, helt fantastiskt var det! Kantorstrion förenade, o snart kommer Malin hem över sommaren, LOVELY!

Vi gjorde en massa skoj som....

drack innan vi gick på planet


Partajade


Träffade Samuel


Åkte paddan i kylan


där vi bland annat fick se den här som man kan hoppa bungyjump från


Säg några gamlingar kicka ass på jazz


lagade mat i Malins fantastiska studentkök


Hittade en (passande) liten Karin butik


Gick i Slottsskogen (?) o såg söta pelikaner o pingviner


Snälla Samuel guidade oss


Avslutade helgen på en Irländsk pub (var annars) där Malin försökte sig på lite irländsk dans (med hyfsad utgång) :)


Mot tandborstning o tvätt, uppdatering om min "spännande" dag följer

- La Linda

"YES!!!"

Jag och syster har ätit kladdkaka (som jag bakade, hur god som helst såklart) och kollat på film idag. Linda hyrde filmen "Yes Man", en riktigt rolig film med Jim Carrey i huvudrollen. Slutet var klockrent! Se den gott folk.




Utvilad och på g

Klockan nio igår kväll så somnade jag gott.. Ett under för mig då jag brukar lägga mig tidigast klockan elva. Vaknade vid nio, utvilad och pigg! Så otroligt skönt.

Idag är jag som sagt ledig, underbart! Det blir att städa rummet, motionera lite men först äta en riktigt stor frukost. Frukost är den bästa måltiden på hela dagen enligt mig, kan äta hur mycket som helst! Lunch kan jag däremot hoppa över, inte så konstigt med tanke på hur mycket frukost jag brukar äta..

Dags för frukost nu!


Från vänster: jag (med morgonfrillan), Malin och Linda

/ Alicia

Måndag: bakis och skola

Gårkvällen var rolig må jag säga! Började med förfest hos Sara i Fålhagen med Sara, Stina och Evelina. Massa dricka, dans och ölspel blev det och glada i hatten blev vi. Sedan var det dags att gå till BJ och parta loss på JB:s skiva. Tim Messenger (en polares band) lirade, grymt bra! Träffade på en hel del roliga människor och när stället stängde vid två så blev det fyllekäk på Donken med Joel, Johan och André. När klockan närmade sig fyra så var det hög tid att dra hem. Så jag ringde en taxi och drog hem till Amanda och sov. Efter tre timmars sömn så var det dags att bege sig till skolan, lagom pigg..

Fick tillbaka filosofiprovet, MVG! Riktigt skönt att få det i slutbetyg och inte behöva göra extrauppgiften. Duktigt tycker jag. :)

Ikväll blir det lugnt, ska lägga mig tidigt och sova riktigt länge imorgon. Går endast i skolan två dagar den här veckan, idag och på onsdag. Hur skönt är inte det?! Jag klagar i alla fall inte.

/ Alicia

Discobitch - C'est Beau La Bourgeoisie

Ojojoj... Fick världens nostalgitripp precis, om man kan kalla det när det gällde något som hände i september förra året. Då var jag nämligen i Paris med tre vänner, en resa som är omöjlig att beskriva i ord. Den mest galna, underbara, roliga och spårade resan någonsin! I alla fall så var det en låt som spelades flitigt när vi var där, både på klubbarna och i affärerna. Förgäves försökte jag hitta den när jag kom hem. Till slut så slängde jag in ett inlägg i ett forum och lite av refrängen som jag trodde var rätt, och frågade om någon visste vilken låt jag menade. Jag har sedan dess inte varit inne på forumet då jag helt enkelt glömde bort det, men för några minuter sen så loggade jag in och såg att någon hade letat fram låten!! Så nu har jag suttit här och lyssnat på den säkert fyra gånger och alla minnen bara väller fram. Emma, känner du igen den? :D


NORGE, WHAT?!

Hur fan kunde Norge vinna Eurovision ikväll?! Det är för mig en gåta.

1. Han är INTE söt
2. Låten är inte SÅ bra


Suck.. Värdelös tävling.

HEJA SVERIGE

IK REX, IK REX, IK REEEX! Brynäs i all ära, men det är laget med Ottarsborg som sin hemmaarena som har den stora platsen i mitt hjärta. Idag kollade jag på när herrarna mötte Hagby tillsammans med Elin, Sara, Ida, Erica och lilla Elvira. Vinst med 4-0 och strålande spel, underbart!

Nu sitter jag och väntar på att grannen Eriksson ska komma och hämta upp mig. Det blir en sväng till Björklinge för att inhandla lite godsaker till kvällen. Myskväll hos Sara med Elin och Kritan är det som gäller. Vi ska heja fram Sverige till en seger ikväll, go go go!



Äh, det var nog inge mer. Förutom att jag har världens bästa vänner. Och systrar. Och föräldrar. Jag har det så otroligt bra, bättre än vad jag själv tror ibland.

/ Alicia

Pinocchio

Igår jobbade jag mitt första pass (gick dubbelt) på Hasselparken, där jag ska jobba i sommar. Det gick hur bra som helst och jag kommer verkligen att trivas där i sommar! Efter jobbet så mötte jag upp Milan i stan för att käka lite. Det blev en varsin STOR pizza på Pinocchio. Jag vräkte i mig hela till skillnad från Milan, men det är väl ingen som är direkt förvånad... Är det något jag kan så är det att äta!

Idag trodde jag att jag hade planer, men jag är inte så säker på det längre. Något ska jag göra i alla fall, det visar sig vad.

Jag har förresten börjat med att "twittra", tänkte testa det lite grann. Så alla ni som twittrar på www.twitter.com kan lägga till mig om ni känner för det: drumgirl3.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva. Förutom att jag också vill vara i Göteborg med mina systrar!

/ Alicia

Sotade ögon

En väldigt slapp skoldag idag, lektionerna ger inte så mycket direkt. Filosofilektion på morgonen som i stort sett gick ut på att vi skulle fördriva tiden, inte mig emot. På eftermiddagen så kom en kvinna med efternamnet Hellström från en reklambyrå (som jag inte minns namnet på) och föreläste. Jag och Amanda laddade med kladdkaka och grädde så vi var på hugget. En riktigt intressant föreläsning faktiskt, reklam kanske skulle vara något. Nja...

Efter skolan så åkte vi ner på stan, hämtade ut Amandas skor och sedan träffade jag min vän Joakim en stund. Satt vid slottet och snackade, riktigt trevligt. När han sedan åkte hem och jag väntade på skjuts hem så gick jag in på makeup store. Jag vann nämligen ett presentkort på 500 kr där för ett par veckor sedan. Det blev en ögonskugga, eyeliner och pensel för 505 kr. Jag fick även mina ögon sotade så jag vet hur jag ska göra. Återstår att se hur jag klarar av det...





/ Alicia

Världens bästa skola

Det är redan torsdag, tider bara flyger iväg. Snart tar jag studenten och kommer aldrig mer att sitta här i korridoren med min dator... Jag kommer aldrig att sitta på lektion med världens bästa klass och lyssna på världens bästa lärare, jag kommer aldrig att gå ner till matsalen och äta världens godaste mat och jag kommer aldrig mer att vara en elev på världens bästa skola. Visst ska det bli skönt att ta studenten men jag kommer att sakna så otroligt mycket härifrån. Risken är ganska stor att tårarna kommer den 5 juni, det med all rätt. Rosendalsgymnasiet är verkligen i en klass för sig. Jag är glad och stolt över att jag har gått på denna skola, jag valde helt rätt.




Grattis vännen

Jag ska precis gå och lägga mig men ville bara skriva ett snabbt inlägg först.

Idag fyller nämligen min barndomsvän Malin Hägglund 19 år. Hon är den vän som har funnits i mitt liv längst, från tre års ålder så har vi alltifrån bråkat med varandra till att ha varit väldigt nära vänner. Nu är hon en av de vänner som står mig närmast och jag hoppas att det förblir så. Det jag ville säga med detta inlägg var helt enkelt: grattis häggan!

Bilderna är ifrån en kväll för väääääldigt längesen.



Vad e det för en dag...?

Jo det är MALINS födelsedag, HURRA HURRA HURRA!




För 24 år sedan sprang jag under alla sjukhussängar i lycka för jag hade blivit storasyster för första gången! :)

Love you!

Konsten att opponera....

På torsdag ska jag opponera. Uppsatsen jag har blivit tilldelad e halvfärdig o skriven av ett (för mig) mkt ointressant ämne. OLJA..... jaja e bara att läsa på o försöka ha en del vettiga saker o säga. Heja heja. På fredag klockan 10 ska jag presentera min uppsats....ahhhhhhhhh! Har fått enytterst smart kille som ska opponera på mig. JAg hoppas på bra synpunkter o inte total sågning......

Här följer en bra sida som jag hittade med opponeringstips:

http://uppsatskursen.files.wordpress.com/2008/05/konsten-att-opponera.pdf

Snart e det över!!!!!!!!!!!!!!!!!

xoxo

Linda

Just give me some time...

Jag vet inte vad det är med mig idag. Känner mig allmänt deppig och opepp på allt. Men men, det går nog över. Alla har vi sådana dagar antar jag. Man vill bara vara ifred och isolera sig från omvärlden ett tag. För mig är det ett måste, skulle inte klara mig utan en dag ibland då man bara är för sig själv. Musiken är det enda som får hålla mig sällskap. Jag vet inte om det är normalt eller om det är bara jag som har det behovet. Så för er som har försökt fått tag i mig under dagen via mobilen, nu vet ni varför jag inte har svarat.

För ett som inte har hört Bon Iver, gå in på spotify/youtube och lyssna NU.
Plattan For Emma är alldeles underbar.



/ Alicia

Life is good

Nu har jag ätit grillad för andra gången den här helgen. Finns det något godare? Tvivlar starkt på det... Snart är det dags för lite rabarberpaj (som jag har bakat) och vaniljsås. Mumsfilibaba! Sen är det bara att dyka ner i filosofihäftet och anteckningarna.


Shinedown

Jag hade det verkligen bra igår. Först blev jag bjuden på middag som bestod av grillad fläskfilé, strips, sås och sallad. Senare på kvällen så fixade karln även en kladdkaka till lilla mig! Guld värt, jag mådde hur bra som helst. Vi hann även med att se Fast and Furios - Tokyo Drift, slutet på Sex Drive (som vi inte hann se klart förra gången) och början på Madagaskar 2. Den sista filmen var nog min favorit, helt underbar! Alicia-humor så det bara skriker om det, särskilt när man är övertrött..

Idag är det plugg som gäller. Har ett filosofiprov på tisdag som man lär plugga lite till. Som tur är så finns det kaffe och chokladkakor hemma, mums!

Later
/ Alicia


"Mus och bäver är samma sak, på tjejor!"

Hem till Midgård är en av de skönaste serierna som någonsin har visats! Den passar min låga och barnsliga humor perfekt, och visst är det svårt att inte dra på smilbanden när man ser dessa klipp? Och ja, Runar är en av mina favoriter i serien!







/ Alicia

Sweet dreams

Imorgon ska jag pussas och kramas, så det så. :) Hihi...

Godnatt på er!

/ Alicia

John ME - Love Is My Drug

Var inne på min kära vän Ylvas blogg och fann denna låt. Man kan inte annat än att älska den.. Lyssna och NJUT!



/ Alicia

Fler bilder från skivan





Bilder från skivan


bar & kök innan vi drog till skivan.


Jag och Kritan, toalettbild på fyllan är ett måste!


Den söta stämpeln


Skelögd och full, dags för sängen...

/ Alicia

STUDENTSKIVA

Igår var jag på min första studentskiva någonsin. Då jag fyller i september (och inte ville använda falsk-leg) så var jag 17 år förra våren och fick därför inte festa loss på skivorna. Men igår så var det dags för Högbergsskolans (alla treor har en gemensam) skiva på Heartbreak Hotel i Gävle. En kväll som blev väldigt lyckad.

Kvällen började hos Malin, där förfestade jag, Malin, Sara och Kritan tills vi fick skjuts till Tierp. Därifrån tog vi bussen till Gävle tillsammans med Ida, Matilda, Eve, Linnéa och Angelica. En rolig resa som tog ungefär 1½ timme, tror jag... Tidsuppfattningen var inte den bästa om man säger så. Sen gick förfestgänget till bar & kök, där tog vi en öl och bara snackade. Efter någon timme där så drog vi till skivan och partade loss med resten av folket. Jag är glad att jag tog mina platta skor, annars hade man haft ont i fötterna idag med tanke på hur mycket man dansade!

02.00 stängde stället, då var det fyllekäk som gällde. Efter att ha blivit sponsrad av en kille i kön så kunde jag köpa en kebabrulle. Tack tack! Sedan var det tänkt att vi skulle ta bussen till Örbyhus. Men min och Häggans chaffis Mickan kom och hämtade oss i Gävle. Underbart! Galen bilresa..

Idag så är man lite seg, minst sagt.. Men det är det värt, hade så otroligt roligt igår! Som tur är så börjar min enda lektion för dagen klockan halv tre. Skönt!

Slänger upp lite bilder från igår snart!

/ Alicia

Allt kan slå....stolt svensk?

Tjäna pengar på andras otrohet....ny affärside som kanske tar sig till Sverige? Vad tros?

http://www.e24.se/entreprenor/artikel_1291467.e24


And yeeeees, ytterliggare en svensk har blivit vald till årets Playmate of the year!



Imorn lämnar jag in min uppsats....ahhhh!

Puss / Linda

Bon Iver - Skinny Love

I'm inlove... Underbar gitarr, underbar röst, underbar låt. Har lyssnat igenom ett flertal låtar av denna man, och jag är lika kär fortfarande.



/ Alicia

Promenad i älskade skogen

För några dagar sen så var jag ute och promenerade. Kom på att jag aldrig slängde upp bilderna, så här kommer dem.








"En komage och lite lammtarmar tack!"

Idag efter skolan så gled jag och Emma ner på stan. Ett hårlasso och snoddar inhandlades, välbehövligt! I alla fall hårsnoddarna.. Vid fyra så mötte jag upp mamma för att köpa en bh utan axelband till studenten. Det gick snabbt och bra, trots priset på 840 kr så gick vi båda nöjda därifrån. I väntan på att vår privata taxi (pappa) skulle komma och hämta oss så gick vi in på Sivia Matcenter. Älskar den mattaffären! Med sina konstiga (exotiska kanske är ett mer passat uttryck) varor och lukt så känns det som att man är utomlands. Men idag hittade jag några saker som inte bidrog till någon större glädje, utan snarare en känsla av illamående. Självklart var jag tvungen att föreviga dem med min mobilkamera.






Visst blir man lite småhungrig? Mmmm!

/ Alicia

Tummen ner för vädret

Regn, regn och åter regn. Finns det något värre än att se regndroppar slå emot marken en måndagsmorgon? Tveksamt... Det var med tunga steg och under ett paraply som man gick till bussen imorse. Självklart så har man på sig det enda par jeans som är lite för långa. När man kom till skolan så var de lagom nertrampade och blöta längst ner, inte en hit!

Jag får be om ursäkt för detta deppiga inlägg, men det blir lätt så när vädret inte är det bästa.

Fick lite bilder och pinsamma videor från Valborg av Sara igår. Slänger upp lite av dem senare.

/ Alicia

Fantastisk röst

Kom hem från biblioteket och satte på teven (inte alltför bra, men skönt ibland när man behöver koppla av tankarna lite). Och möttes av en glad gotlänning som hoppade runt barfota på en pläd, med en helt otrolig röst.

Theresa Andersson - Birds Fly Away
http://www.youtube.com/watch?v=z8xx6xKKJ6A

Sån där sång man skulle ha som väckningssignal - skulle inte vara något dåligt morgonhumör som kom krypandes då inte (nåja..). Otroligt begåvad iallafall, kika till henne.  

/ Malin.

Kärlek

Jag och min älskling Svante. Det känns som att det inte alls var längesen som jag fick honom, i en korg med en röd rosett med texten "nu är jag din /Svante" runt halsen.



/ Alicia

Chillkrök på min balkong (8)





Grym lördag

Idag har jag haft en toppenlördag, hur underbar som helst! På dagen glassade jag lite i solen och tog det lugnt. Man kan inte bli annat än glad av det här vädret, i love it! Till middag blev det grillat, något som är svårslaget nu på försommaren. Sen så kom Malin, Elin och Mathilda över strax efter åtta. Det blev lite alkohol, musik, party alias (bäst!) och massa prat och skratt på min balkong. Julia kom över en stund också, trevlans. Fyra timmar och några öl, cider och groggar senare så drog sällskapet hem. Vi hann med att ha en riktigt trevlig kväll. Det var längesen vi fyra sågs, alldeles för längesen.

Måste bara säga att jag såg filmen The Boondock Saints igår för första gången igår (seg, jag vet). Den var hur bra som helst! Så alla som inte har sett den, SE DEN för tusan.

Ska slänga in lite kassa mobilbilder från kvällen nu, sen blir det nog sängen ganska snart.

Godnatt

/ Alicia

En lördag av dess nåde - bland papper och kaffesump

Tänkte gå in här ett tag och skriva - tog en liten paus i allt läsande och unnar mig lite skönmusik i lurarna.; Amos Lee - Colors. Helt fantastisk låt..
Har ju inte lärt mig det där med att lägga upp musikvideor än, känner mig lite som den där gamla hunden som är svår att få att sitta. Har ju fått utnämningen "the slow one" så får använda det som ursäkt ;) Ja, "tar det en annan dag" :)

Det skrålas för fulla muggar här utanför på gården, några som har gjort sitt bästa för att hålla gårdsgrillen vid liv för lite värme. Och lite öl med verkar det som.. Haha, underbart. Härom kvällen hade vi några som skrålade Per Gessle för fulla halsar (kan ha varit min granne med sin förkärlek till Gessles ljuvliga dunderhit.. Vild chansning dock ;)). Har sin charm att bo i studentområden.. Även om den charmen sitter hårt i vissa gånger så är det mysigt. Satt igår och hade temys med några från gemensamma köket och bara pratade lite. Ska upp dit snart en snabbis igen, få se om någon är uppe och har sig så man får lite sällskap i det alltför vanliga kvällsmacka ätandet ;)
Ska grilla vi med nu när den här tentan är avklarad nästa helg - ska bli riktigt skönt och bara få en hel helg och njuta av sommarvärmen här nere. Galet varmt och skönt! Hoppas det håller i sig tills kantorsduon kommer ner hit om två veckor .Längtar!
Då ska ut på öarna och ha sig, och mysas ordentligt (och ja, lite vin kommer det nog bli.. .läs en del ;)).

Saknar er där hemma (i Uppsala). Om en månad vet ni en som kommer hem med buller och bång och trycker ändan på första bästa gräsplätt med pläd och en sallad. Mys!

Nej på tal om det där med mys... Tillbaks till böckerna! Heja heja var det ja ;)

Stor kram på er/  Malin


Valborgsmässoafton Göteborgsvis

Så, nu ska väl den här damen få ändan ur och skriva ett inlägg också... Har varit mycket nu, så det har varit lite snålt med det. Har en härlig tenta nästa lördag, så försöker sitta så gott det går med de papprena och läsa in.

Men unnade oss ett litet break igår lagom till Valborg och allt, satte oss vid vattnet med sallader och jordgubbar och bara myste i sommarvärmen. Sen blev det cortegen - Chalmers årliga hembyggen som transporterades genom stan och en massa pom poms emellan och orkestrar. Försökte minuterna innan briljera med vår årliga forsränning  - men det slog lite högre det här tåget... Och verkade aldrig ta slut heller, för den delen, där man stod och knep så gott man kunde i och med att det inte fanns en enda toalett i närheten.. Men mys hade vi! ;)

Hoppas ni andra hade en riktigt härlig valborg, brände lite gammalt groll på kasen och grillat på grillen och myste ordentligt. Ska skriva lite mer sen om jag får lite tid över, men tänkte lägga upp lite bilder från igår här under så länge.



Sitter och har det härligt i sommarvärmen (galet varmt - upp mot 30 grader igår)



Inte alls samma tryck som Uppsala - trodde vi ja..



Anna och Linda



Cortegens början.. och folkmassa av dess nåde.
"Temat" är att de ska bygga utefter händelser som varit aktuella under året.




'

Enjoy!

Nu ska den här damen ta sig ut till närmaste gräsplätt med sina härliga kursböcker.

Puss på er!

/ Malin.


1 liter

Gårdagen blev lyckad. Först blev det lite häng i stan, stadsparken & slottsbacken. På kvällen var det grillning hos Johan med gänget. Riktigt mysigt! Ölspel och diverse dricklekar hann vi med innan vi drog vidare till Robin på fest. En riktigt trevlig kväll och vilket underbart väder! Häggan var fyllechaffis och skjutsade hem mig, Sara och Ida som hade åkt med som sällskap. Svängde förbi grillen och tryckte i oss lite mat på vägen hem, guld! Fick lite nattsällskap i telefonen med, ibland är det roligt att prata med fulla männniskor.

Nu ska jag ut i solen och steka lite innan jag tar tag i mitt rum. Storstädning står på schemat idag..

/ Alicia

RSS 2.0