Godnattvisa

Idag lägger lillasyster in dagens godnattvisa. :) Enjoy!


Platt fall

Igår jobbade jag 7-21 med 4 timmars rast i mitten. Jag har fått ett så kallat "det som blivit över" schema o jobbar lika många dagar som en som jobbar heltid, trots att jag enbart jobbar 65% + att jag oftast jobbar 5 timmar i stöten, förutom då jag jobbar helg förstås då jag jobbar 10 timmar på söndagen....suck! kämpa jag, e faktiskt bara 3 månader kvar som jag måste gå på det här, and I need the money! Under rasten igår åkte jag hem o fick god fisk av mamma, var så trött o när jag går ned för trappan efter att ha varit upp på mitt rum, halkar jag o faller handlöst. Allt jag tänker e att jag måste hålla upp huvudet o klarade mig relativt bra. Jag har riktiga skrapsår o blåmärken på ryggen och på armen, men det e ingenting mot vad det kunde ha varit.

I lördags var jag på ett 6-års kalas. Var Saga som fyllde år och oj vilket liv det var. Blev rätt förvånad att alla barn tyckte att det var så roligt att smälla ballonger...jag e fortfarande rädd för de där ballongsmällarna... Var underbart att träffa Hanna igen också, har ju inte setts sen i julas.

Födelsedagsbarnet
 födelsedagsbarnet

Hanna med Hampus (Sagas lillebror)


Ballongkrig. Martin (Sagas pappa) får sig en veva, o gömmer sig desperat bakom ett av alla barn



Mor o dotter



Söta Ronja


Hampus har blivit såååå stor!


Nä nu ska jag klura lite på min uppsats. Någon som har en bra idé om hur man ska uppskatta antalet som undviks bli feta genom en prevention i tidig ålder....let me know!

Puss på er!

Linda

"Titta!"

Var och myste i slottskogen idag med några vänner och klasskamrater från skolan och en av dem hade med sig sin lilla son på 3 år. Helt fascinerad av precis allt sprang han omkring och pekade på kottar och ollon (läs ekollon) och hade mer energi i kroppen på en timme än vad en annan lyckas skrapa ihop på hela dam.
Kunde inte låta bli att tänka hur bekymmerslöst det var när man var mindre. Och hur varje nytt besök någonstans var som en härlig upptäcksfärd.
Helt underbart. Och helt underbart också att man fick en så pass bekymmerslös barndom som man faktiskt hade. Alla barn borde få möjligheten till de där härliga upptäcksfärderna. Leendes..

Har precis kommit hem, sitter på den här slöa ändan och sneglar bort mot garderoben som är alldeles för ostrukturerad för att man ska hitta ett par matchande strumpor (fråga Anna, är något av en expert att ha på mig omatchande strumpor där jag springer omkring på hennes lägenhetsgolv). Struktur och ordning och reda har väl inte alltid varit något av den här kvinnans starka kort, men tur att man har en hel lek att spela med, så att säga ;)
Längtar hem, och till de där hemma. Vill bara ha den där kvällen med en stor "inga måsten eller borden" stämpel, och bara ligga och mysa. Trycka lite godis (förlåt tandläkare Jonas) och titta på någon halvsjaskig film, som trots ingen bra story är hur underbar som helst.
9:e till 19:e april, LÄNGTAR.

Tills dess ska jag göra mitt bästa för att inte dra axeln ur led där jag springer med lagboken i skolväskan, unna mig en och annan afterwork kväll (29 kronor för buffe och vin, underbara Göteborg) och bara mysa med de här nere. Och ja, unna mig ett nödvändigt ont och laga två till tänder på tisdag.... Haha. Måste sluta med det där småätandet nu... Tydligen så ligger en chokladbit kvar och gnager på tänderna tre timmar efter att den åkt ner i magen.
Hade ett snack med en tandhygienist innan första borrningen, så nu har den här damen fått med sig både tandtråd och skölj hem och en riktig hemläxa nu tills tisdag. Ska göra Jonas så stolt så stolt! ;)

Tittade faktiskt också på Sverige-Portugal igår (det ni systrar), riktig härlig match. Även fast jag inte har en aning om vem han mittbacken är som lillasyster pratar om här nere. Ingen talang för det där med namn (som vi alla vet..), eller spelare, lämnar jag över till de andra i familjen ;) Men tjoar och hejar ändå, så länge de är gula och blå ;)

Nej om man skulle ta itu med den där härliga garderoben nu så man kan se ut som folk om fötterna. Saknar er där hemma!

Puss och natt natt,

Malin.



MAJSTOROVIC

Igår var det VM-kval Sverige - Portugal som gällde. Efter att jag, Sara, Elin, Erik, Karin och Anton kollat på Robinson så drog vi vidare till Danne. Där var också Malin, Johan och så kom Danne efter matchen, så vi blev ett litet gäng. Vi försökte heja fram Sverige till en seger (och hålla oss vakna, jag var så trött att jag håll på att somna..). 0-0 är ett resultat som vi får vara nöjda med, särskilt efter att Sverige faktiskt spelade bra. Men jag säger bara, MAJSTOROVIC! Den mannen var felfri matchen igenom, det är allt en prestation i världsklass. Jag har alltid haft backar som förebilder då jag själv alltid har spelat back. Mellberg och Törnqvist (i svenska damlandslaget) var mina idoler när jag var mindre. Nu har jag fått en tredje.

Plugg, plugg och åter plugg blir det idag. Nu har jag vräkt i mig frukost, chips och fika så energi har jag allt. Det är bara motivationen som saknas och den brukar ta tid på sig.



/ Alicia

I brist på motivation....

...att skriva, mitt liv e allmänt förkylt just nu, så lägger jag upp en del videor med musik som jag tyckte om att lyssna på när jag var "ung". Jag tycker fortfarande om dem dock, så innebär kanske att jag e lite gammal...euro techno e väl inte direkt det hetaste för tillfället.... eller????? Basic element har ju faktiskt precis gjort come back så lägger upp deras nya låt med!

Melodie MC - Dum Dam Dum Emmas o min föreviga partylåt. VAd vi förfestade hemma hos Emma när gymnasiet begav sig :)




Dr Alban.....Vi alla älskade Alban...Undra om det var här min förkärlek till svarta killar inledes??


Basic Element gamla...


....o nya


Puss på er!

Linda

I want this

Ge mig:

sommar och sol
en brunbränd kropp
ett kycklingmål classic med smält ost (!!)
grymt mycket pengar
ett jobb
5 juni

Tur eller undermedveten skicklighet?

Jag har en tendens till att skjuta upp precis ALLT som jag egentligen måste göra. Att ta tag i saker är inte min starka sida, inte minst när det gäller skolarbetet. Just nu sitter jag med en hel del uppgifter som ska in inom två veckor. Då det snart är dags för studenten så är en hel del av grejerna betygsavgörande.. Då borde man ju skärpa sig och köra på det sista. Gör Alicia det? Nej..

Men saken är att det alltid brukar lösa sig för mig. Hur mycket jag än skjuter upp saker och hur lite jag än pluggar så går det bra i slutändan. Detta är något som inte har hjälpt mig direkt i sökandet efter motivation och bättre struktur. För tydligen så presterar jag bäst under press, så har det alltid varit. Jag är dock medveten om att denna studieteknik inte kommer att funka så värst bra när jag kommer till universitetet... Men som sagt, det brukar ju lösa sig på något konstigt sätt.

Frågan återstår bara, är det tur eller skicklighet?

Mellandamen har äntligen landat

Efter att ha varit mer eller mindre frånvarande (socialt som bloggmässigt) så tänkte jag försöka mig på ett sånt här härligt kvällsinlägg. Virrighetsribban är högre än vanligt, och är pigg som aldrig förr och alldeles för rastlös för att gå och lägga mig (fast jag borde..).. Så tänkte ta och skriva några rader här innan jag börjar kampen om att plantera ändan i sängen under täcket istället.
Är en riktig soffvärmare annars, har en förkärlek till soffor och somnar alldeles för ofta med fjärrkontrollen i handen och en otroligt skön kudde under örat.
Som lite av ett omedvetet försvar (?) har jag numera fyllt min soffa med anteckningar och böcker (och ett och annat halvsjaskigt kolapapper efter sista natten inför tentan då det både krävdes kaffe och kola för att hålla den här damens hjärna i trim). Otroligt givande taktik måste jag säga. Så istället för att ligga som en halvdöd persa med alla kläderna på i soffan så sitter jag nu i sängen, fullt påklädd såklart och nerhasad halvt som halvt under täcket. Framsteg!

Skrev iallafall vår första härliga salstenta för programmet i måndags. Så det är därför jag varit värre än varit att höra av mig sista tiden; ska ske en ordentlig bättring på det nu i veckan! Är ju annars, som många vet, otroligt dålig på att ringa vissa gånger. Men jag hoppas ni vet att jag tänker på er tossar. Även ifall man är bra hopplös ibland ;)

Har haft en helt under tisdag annars idag, med en ordentlig sovmorgon (var så himla härligt att inte ställa en väckarklockan som blinkade febrilt 07.00), lite temys hemma hos Anna med lite pepptalk och sen en riktigt mysig tacokväll hemma hos Aaron och Marcel med ett fullt köksbord och alldeles för fulla magar efter kvällen. Ska se om jag kan få upp ett eller annat kort efter den kvällen sen (får sno av Aaron). Var riktigt mysigt iallafall, är så härligt att laga mat och äta ihop. Lite annan klass än ens bacon och tomater a la Malin tillsammans med pasta och kanal 104.1 (eller havregrynsgröt). Så nu kära mamma, har den mellersta dottern också fått i sig ordentlig mat för dagen ;)

Såg precis kusinens lilla och även min barndomskompis Ericas lilla bebis här på kort idag. Helt underbart söta! Längtar verkligen då man kommer hem i påsk och får mysa med de små!
Fick förresten den frågan här om dagen då jag jobbade på äldreboendet. Vi pratade lite om ålder och så, och berättade att jag snart fyllde 24.

B - "Ja oj, men du, då är det nog snart dags för dig".
J - "Dags?" 
B - "Ja, att gifta dig och skaffa barn".
J - "Haha, ja du.. Jag ska hitta mig en karl först du".
(skratt)
C - "Haha. Lycka till!".

Underbara människor.

Ska krypa ner nu, klockan 10 imorgon ska vi ha rollspel med vår PPU:grupp. Slutar aldrig förvånas över vilken härlig klass vi har, otroligt härliga människor som jag vet kommer göra en stor förändring. För individer, som familjer som grupper som samhällen. 

Dagens lilla tanke:
Det är vad vi tror vi redan vet som hindrar oss från att lära nytt - Claude Bernard
Något att tänka på.

Stor puss på er/

Malin.




Vårt kusinbarn!

Nu har jag äntligen hittat Fredriks och Reginas lilla tjej på webbisar!!!

Visst e hon söt???? :) :)

Nu ska skrivas uppsats om ett litet tag, tänkte nog ta o chilla först. HAr lärt en dam på jobbet att säga chilla...hihi.

Puss

Linda

Galen Ålandsresa

Lillasyster har återvänt till bloggen...

Jises, vilken lördag säger jag bara. Spårad, galen men framförallt så himla rolig! Den hann hända mycket på den fem timmar långa båtresan mellan Grisslehamn och Åland. Vi åt och bosatte oss vid baren. På hemvägen fick vi sällskap av Väddös herrlag, mycket uppskattat! Särskilt när en av dem, Mats, beställde in champange. Det var bara att dricka och vara glad! När vi kom tillbaka så satte vi oss på bussen tillbaka till Uppsala. Träffade en trevlig medelålders kvinna som var från Knutby på bussen. Vi pratade och jag bjöd henne på öl (från taxfreen). Väl framme i Uppsala så drog vi en sväng till McDonalds och åkte sedan taxi till Tunabackar och Jennie där Ida och Bergman också var. Klockan var då runt tio skulle jag tro (tidsuppfattningen var inte den bästa om man säger så). Efter lite förkrök (efterkrök?) så drog vi vidare till Etage och fortsatte kvällen. Jag, Sara och Ylva tog nattbussen hem och slaggade hemma hos mig. Och ja, jag blev kalas men fan så roligt man hade!

Igår mådde jag piss, hyrde film och åt godis med syster. Idag är jag fortfarande inte så värst pigg. Får se om man unnar sig en kladdkaka när man kommer hem. Juste, har ju lovat att jag ska haka på Elins att-inte-äta-godsaker-förutom-på-lördagar. Nåväl, vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag fortsätta plugga. So long!

/ Alicia

Stockholm

Tjo!

Så väldigt förkyld begav jag mig av till Stockholm igår för att fira Linda igår och Joanna idag. Det blev "tjejkväll+Anders" hemma hos Linda, vilket var skönt för hade då inte pallat med någon utgång... Det bjöds på god mat, rödvin och choklad-hallontårta till efterrätt. Yum! Satt o pratade om allt möjligt tills gästerna gick hem vid halv tolv. Lindas syster Maria stannade kvar o de två pratade o drack tills klockan 3, medan jag sov o vaknade i vartannat.

Viktoria, Maria o Linda i köket



Maria o Anna chillar


Jag o Malin i soffan. Första gången nya toppen från vero moda används i officiella sammanhang



Sötaste paret!


Idag var det våffellunch hemma hos Joanna med hennes familj. Mysigt o gott!

Gammal bild på Joanna från Jay-Z i somras, knäppte ingen ny idag


Ska sussa nu, e rätt dosig av min förkylning fortfarande. Lovar att skriva roligare inlägg framöver!

Nattvisa - han e från DC :)



Puss
/Linda

H2O och Etanol

Hej folket!

Ska alldeles strax iväg så det här blir ett snabbt skrivet inlägg.

Igår tog jag det lugnt och vilade upp mig till dagens bravader, det behövs verkligen. Åkte hem till Elin och kollade lite på tv och käkade varma mackor med Elin och Sara. Riktigt mysigt och Elin visade oanade krafter när hon pajade smörgåsgrillen med armbågen. Hon är stark den där kvinnan!

Idag är det som sagt Åland och Eckerölinjen som gäller. Vi drar härifrån om ca 20 minuter och jag är taggad! Pengarna ligger i väskan tillsammans med passet (hittade inte mitt leg = panik!) och så sminket och kläder till kvällens utgång ligger i en kasse. Jag sitter här nu fullt påklädd med min älskade skinnjacka! Ta det lugnt, jag har med mig dunjacka till kvällen. Man är ju trots allt sjuk... Skönt att vi ska till Ida (Elins storasyster, där förfesten kommer att äga rum ikväll) och lämna grejer. Vilken krog vi hamnar på ikväll visar sig, men det lutar inte åt people i alla fall.

Nu ska jag lyssna på lite musik och fixa det sista. Ha en bra lördag allihopa!

Btw, fyndig rubrik va?

/ Alicia

Förkyld och oralsex.....

Nu sitter jag här med mina älskade Franssons. Vi har ätit taco, åt så mycket att jag nu inte får igen jeansen.. illa, men gott. Har även åkt på en kanonförkylning, jobbigt Allra helst med tanke på att jag imorgon begär mig till Stockholm för att fira både Linda på lördag o Joanna på söndag. Ska bli så kul. Hoppas hoppas jag mår bättre imorgon. Ska sova länge, länge imorn bitti....

Sen vill jag även säga GRATTIS MARYLAND! Mina älskade terps (sköldpadda på engelska, och MArylands maskot) gick vidare från första slutspelsomgången  i collegebasketligan. Såååå kul! Goooooooooooooo terps!

Om ni undrar över varför oralsex är inkluderat i min rubrik på inlägget så e det för att min kära mor imorse på väg till jobbet upplyste mig om att jag nu minsann måste sluta med oralsex för att man kan få cancer av det.......tydligen e det en nypublicerad studie som precis har visat på det....nu lever ju jag som sagt i celibat, så  om man inte kan få cancer av vibratorn tycker jag att mamma ska chilla lite ;) Sen så e en studie inte tillräckligt bevis för denna statistikstudent!

Nu ska vi snart titta på vem som åker ut från let's dance. Jag hoppas nog Magnus för Laila var f-n så bra ikväll. But you never know......

Efter att ha sett nedan video (som även är kvällens godnattvisa) har jag fått en mängd inspiration till min och Michaels
 bröllopsdans......


Puss på er!

Linda

Långhelg

Hej hopp gummisnopp!

Idag är det studiedag vilket innebär att jag är ledig. Jag klagar inte, så grymt skönt att kunna sova ut (till nio). Snart blir det lite frukost och sen tänkte jag faktiskt sätta mig och plugga lite. Det är ju trots att studiedag. Vi fick vår hemtenta i (existens)filosofi igår, lite klurig men det ska nog gå bra!

Igår efter skolan så åkte jag, Amanda och Emma ner till stan och handlade lite inför kvällen. Pasta Carbonara (med Emmas jättegoda påhittade sås) och kladdkaka med grädde blev det. Men det roligaste var att spela monopol, ni vet det där när man har en kortläsare och kort istället för pengar?! Sjukt roligt var det i alla fall och JAG VANN för första gången i mitt liv på monopol. Grattis mig!

Idag blir det som sagt en lugn dag, eller nja... Kanske drar iväg ikväll, det beror på hur förkylningen är. Imorgon är det Eckerölinjen och Åland med brudarna som gäller. Jag längtar!

Måste säga att det var kul att ni gillade Måns Zelmerlöws akustiska version av Hope and Glory.

/ Alicia

Kusinbarn!

Vår älskade kusin Fredrik fick barn idag. En liten flicka som var 53 cm lång vägde runt 4100 g och hade en lång svart fläta, allt enligt farfar Hasse. VAd vi e glada!!!! Fredrik fyller också år idag, vilken födelsedagspresent!

Dagens godnattvisa - något att spela för nyfödda flickan;)

 Älska Björne!

Puss

/Glada Linda

Nattvisa :)

Natt på er, hoppas alla har haft en fantastisk dag i vårsolen! Jag längtar väldigt mycket efter min man idag, så "I'll be missin you" känns rätt att spela till kvällen. Jag älskar Puffys live framträdande, so real!

 
Kram

Linda

tjo

Tja idag har varit en halveffektiv dag. Jag har estimerat de indirekta kostnaderna relaterat till olika åldersklasser och till BMI-status med hjälp av en artikel från Persson och Ödegaard (2005). Sen så pratade jag med Michael på skype i över en timme. Vi är så glada nu och Michael tycker att jag ska komma så fort jag bara får. Men har ju lovat att jobba tills i mitten av juli så det antar jag att jag gör. Behöver ju som sagt pengar, får ju inte jobba i USA på minst 3 månader o Michael kan ju inte finansiera all min shopping...;L

Nu ska jag sätta mig o titta på vilka direkta kostnader jag kan komma över. Känns som att jag börjar närma mig slutet på den här skiten, men det går så trögt. Om två månader har jag redan haft mitt seminarium, shiiit! Sen har vi fram tills den 6:e juni att förbättra uppsatsen och efter det så betyg sätts den. Sen e Linda Karlsson civilekonom, för uppsatsen SKA in! Imorgon ska jag träffa min handledare också, ska titta över vad jag ska diskutera med honom. HAn kan hjälpa mig han....

hmmm, luktar visst mat därnere, ska ner o kika, kanske bjuds på ngt gott ;)

Puss på er!

Linda

Måns Zelmerlövs bättre sida

Jag är inte ett av Måns Zelmerlövs fans direkt, det kan fler än jag själv intyga. Men så hittade jag den här versionen på hans bidag i melodifestivalen, hope and glory. Vem väljer att göra sliskiga poplåtar när man göra låtar som den här? För visst är den här versionen klart mycket bättre än originalet?


Underbara vår

Kom precis innanför dörrarna efter att ha suttit och försökt hålla ögonen uppe i biblioteket. Kom ju på att jag glömt min kära dator hemma så kunde inte skriva en sammanfattning som jag tänkt på de böckerna jag läst. Så då hamnade man här - i den där härligt sköna bäddsoffan som osar 'inte bra alls' långa vägar. Men jag ska inte såsa mig (lovar!). Ska köra ett intensivpass här nu och skriva skriva och sen unna mig en macka eller två däremellan. Och mat, ja mamma, jag äter som jag ska ;) (är faktiskt ordentligt med fibrer och kraft i havregrynsgröt, oh ja ;)).

Gick på vägen hem förbi en hel drös som lagt sig på en av grönområdena här i närheten - gud vad skönt. Hoppas verkligen det här vädret håller i sig till nästa vecka, då vet ni en som kommer ligga som en persa här ute på gården och ha sig. Mmm.. Knipa!

Tänkte lägga upp ett litet klipp med något som muntrar upp lite i (soliga) vardagen...

http://www.youtube.com/watch?v=lmDTSQtK20c

http://www.youtube.com/watch?v=WGOohBytKTU

Puss / Malin

Gilberts syndrom

För ett par år sedan, 1-2 tror jag, så fick jag reda på att jag hade Gilberts syndrom. Som tur var är det inte farligt och ingen behandling krävs. Idag sökte jag för första gången upp lite information om sjukdomen, något som jag tänkte dela med mig av för den som är intresserad.

Gilberts syndrom (ofta förkortat GS) är en genetisk sjukdom, som namngetts av en fransk gastroenterologist vid namn Augustin Nicolas Gilbert. En patient med Gilberts syndrom kan bli lätt ikterisk (gulfärgad) p g a höga halter av bilirubin i blodet. Sjukdomen är ofarlig, och ingen behandling behövs. Den är vanligare hos män än hos kvinnor. Ofta märker man det inte förrän efter puberteten, och ibland märks det inte alls. Ca 3 - 7 % av den vuxna befolkningen lider av Gilberts syndrom.


GS är en vanlig, ofta genetisk rubbning som påverkar bilirubinet. Bilirubin är ett kraftigt gulfärgat ämne, och är en av flera slutprodukter från nedbrytningen av hemoglobin i mjälten. I blodet transporteras sedan bilirubinet med hjälp av äggviteämnet albumin till levern. I levern konjugeras bilirubinet - det binds till ett annat ämne, för att det ska kunna utsöndras via gallan. Det är bilirubinets kraftiga gulfärg som ger avföringen dess färg. Det kan också synas i blåmärken som håller på att försvinna.


Vid Gilberts syndrom fungerar konjugeringen i levern till enbart en tredjedel av normal kapacitet, vilket lämnar ett överskott av okonjugerat bilirubin. Detta symptom brukar kallas okonjugerad hyperbilirubinemi. Denna höga koncentration leder till att patienten kan ha svagt till starkt gulfärgade ögonvitor eller gulaktig hy, särskilt efter fasta.

Normal bilirubinmängd ligger under 20 mikromol/liter, och en person med Gilberts syndrom kan ha bilirubinnivåer kring 40 mikromol/liter. Efter fasta kan bilirubinmängden stiga ända upp till 70-80 mikromol/liter. En del personer med syndromet kan ha så högt som 70-80 mikromol bilirubin/liter i blodet, eller till och med högre, även i "normalt" tillstånd. Dessa lider vanligtvis av nedanstående symptom.


Vanligtvis finns inga symptom för sjukdomen, men de som lider av det kan uppleva en gulaktig hudton och gula ögonvitor, samt nedsatt aptit och vissa säger sig också lida av viktmiskning och trötthet. Man kan snabbt fastställa en diagnos genom ett enkelt blodprov som visar bilirubinmängden i blodet.

Forskning visar att hög nivå av bilirubin kan hjälpa till att förebygga hjärtattacker. Det "dåliga" kolesterolet LDL i blodet måste omvandlas till reducerat LDL innan det kan bilda stockningar i artärerna. Bilirubinet hjälper till att förhindra detta, och förhindrar därmed även hjärtattacker.

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gilberts_syndrom

/ Alicia


Happy happy HAPPY!

Tittade precis på väntetiderna för granskningen av vår visumansökan. Förut var den på ca 8 mån, nu e den nere på 6, vilken ligger inom ramen för vad den ska vara. Vi hade räknat med att de tidigast skulle titta på vårt ärende i mitten av juli, nu kommer de att titta på vårt ärende SENAST den 4 juni!!!! Yippie! Så om allt går enligt planerna kan jag åka till DC kanske redan i juli, eventuellt i början av augusti. Yeah yeah YEAH! Blev så glad när jag såg att väntetiderna gått ned så jag ringde o väckte Michael....ups...men gjorde ingenting, han blev också skitglad! VAd vi längtar efter att få vara tillsammans på riktigt igen! Heja oss!

Nä nu ska jag verkligen sätta igång med uppsatsandet, annars har jag ju inget snyggt diplom när jag ska söka jobb....

Puss

Linda

Morgonstund...

God morgon!

Nu har storasyster KArlsson för en gångs skull kommit upp i tid. Tittade på "a true Hollywood story" som morgonen till ära handlade om David HAsselhoff. Very interesting ;) Ska trycka i mig en äggmacka nu, sen e det plugg för hela slanten. Återkommer med rapport om hur det går... Nu ska uppsatsas!

Kram

Linda

Samarbeta

Det har varit lite sisådär på vår avdelning så vår chef hade idag kallat till extra möte. Där fick vi bland annat diskutera hur vi kan öka vårt samarbete och vi fick väldigt bra tidningsurklipp med oss. JAg tror att vår arbetsplats kommer att bli en fröjd framöver!
Bra egenskaper för gott samarbete
* Du lyssnar och är lyhörd
* Du visar respekt för andras olikheter
* Du ger och tar kritik på ett bra sätt
* Du bjuder på dig själv
* Du är uppriktig med vad du tycker och känner
* Du utgår från att människor har goda avsikter
* Du tar fasta på det som är bra och fungerar
* Du skapar ett tryggt klimat genom en tillåtande attityd
Källa: Bosse Angelöw

Words to live by! Gooooo teamwork!

Jag bara älskar Emilias bidrag till årets melodifestival; perfekt myslåt!



Natti på er!

/ Linda

Tingelinglåten

Vi borde ha skickat dessa till Moskva. Vi skulle vinna överlägset! "Tingeling, tingeling, come on baby shake that thing!"


Sol ute, en Malin inne.

Är bra typiskt att den dagen man måste trycka ändan i biblioteket så har den härliga solen bestämt sig för att lysa starkt hela dan. Alldeles alldeles underbart... Hoppas det håller i sig tills när jag ska kila hem. Får man köra en mamma Karlsson och trycka ansiktet mot skyn och hoppas på lite värme mot kinderna :)
Nu är det slutspurten inför tentan (därav mitt otroligt härliga sinne för att höra av mig. Lovar på bättring om en vecka!) - så nu är det biblioteket, en stor kopp halvljummet kaffe och hemgjorda paprikamackor för kung och fosterland fram tills dess. Heja heja!

Känner mig peppad idag, vet inte varför (säkert där den ena halvan av godispåsen som satt lite energi i damen) - men nu jäklar ska läsas! Ska iväg på Aarons födelsedagsmiddag sen ikväll (en kompis som jag stötte ihop med en gång på en busshållsplats ute i Frölunda) så då blir det till att skråla födelsedagssång och mysa lite. Ska försöka att inte ge mig på några höga toner i likhet med karaokekvällen i maj 2007 bara (Jannika och Birgit vet vad jag pratar om..) ;) Saknar!

Puss på er så länge.

Malin





Paj de Pollo

Idag är jag hemma och kurerar mig. Tänkte kila ner och mumsa i mig kycklingpajen till brunch. Jag drömde att det var kaos i min garderob inatt, så när jag vaknade var jag tvungen att gå och kolla. Men där var det ordning och reda! Skönt... Men resten av rummet är kaos så det börjar bli dags att städa nu.

Brunch it is!

/ Alicia

Fiction Plane

Igår skickade Alex dessa två låtar till mig. Jag gillade dem direkt.




If you want to be with me, clean with me!

Yes mitt rum är nu färdigskrubbat! Yeah yeah yeah! Jag kan städa jag när jag verkligen vill.....VIlket kap jag är!

I relation till mitt dagstema städ för det ju mig oförklarligt in på min tidigare diskussion om könsroller. Om nu mannens roll är att uppvakta för att få kvinnan att känna sig kvinnlig, är det då kvinnans roll att städa för att få mannen att känna sig...manlig?????? Vill alla män bli omhändertagna i hemmet? är det deras mål i livet? Att göra karriär, jobba hårt o komma hem till ett dukat bord i det finstädade hemmet där frugan står redo att serva sin make???? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, skriker nog ni alla 63 unika läsare (som typ e vårt rekord), men helt seriöst så är det ju det vanligae att det är tjejen som städar i ett förhållande än mannen. Hur kommer detta sig? Är det så att vi uppfostras i inbitna könsroller där vi tjejer drillas av mamma att lära oss att städa och laga mat, medan killarna får lära sig att grilla? Yes ovanstående formulering är långsökt, och flummig, men att könsroller fortfarande i högsta grad lever är ett de facto! Bevis!
* En betydligt högre andel tjejer jobbar i vårdrelaterade yrken
* En högre andel män är chefer
* Det e fortfarande mer acceptabelt o coolt för killar att ligga runt än tjejer! (Skandal!)
* Det är okej för flickor o leka med bilar, men inte för killar o leka med dockor
* män sköter till 99% grillen på sommaren och får all credit för köttet trots att det är kvinnan som har marinerat det


Hur som helst, min poäng är att jag egentligen tycker om o städa, men jag tycker det e kul att få hjälp, allra helst i ett förhållande. Mitt ex var en katastrof när det kom till städning, och man fick tjata så tillslut kände jag mig som en slags mamma åt karln. JAg gjorde faktiskt slut med honom mitt under ett städbråk, fantastiskt skönt var det, som en sten som föll från mitt hjärta. "IF you want to be with me, clean with me!" hahahaha, dagens måtto

Michael o jag har som sagt ett låmgdistansförhållande, men från att vi träffades i februari förra året umgicks vi i stort sett dagligen tills jag åkte hem i juni. När jag åkte hem hade vi redan inbitna "könsroller" i vårt förhållande och jag nämner här 4, med tanke på att mamma har börjat läsa bloggen o tja jag kanske vill ligga lite lågt på sexfronten...ett tag....fast iofs mamma vet redan det mesta (öppna i denna familj):
* Jag lagade till 99% mat och Michael diskade
* Michael sopade på golvet, jag städade toaletten
* Michael höll upp dörrar, bjöd på mat o drinkar, jag log o tyckte allt var som det ska 
* för att inte förglömma, jag skällde o sprang iväg, Michael sprang snällt efter

Gotta love this man! Han skämmer bort mig OCH han städer! Det enda som man egentligen kan klaga på e att han inte kan laga mat (fast jag älskar iofs att laga mat)....vi har sagt att han ska laga mat minst en gång i veckan efter att jag flyttat dit, och om han inte känner för att laga mat ska han bjuda ut mig på middag...hehe.. älskar dealen!

Kvällens godnattvisa som väldigt klart knyter an till mäns "accepterade" beteende som skulle vara helt oförsvarbart för tjejer...(iaf i USA)



Puss /Linda

Sjukling

Fan, fan, fan, FAN! Ursäkta språket, men jag blir så sjukt less på att jag alltid lyckas bli sjuk när jag ska göra någonting roligt. Nu sitter jag här, invirad i mitt duntäcke, med feber och tycker allmänt synd om mig själv. Ibland får man faktiskt göra det. Det blir nog bara att åka in och filma slutscenen och åka hem igen. Mer kommer inte kroppen att orka... I hate this shit på ren svenska. (Hö-hö..)

Något som är bra med att vara sjuk är att man blir ompysslad. Får maten serverad framför teven, får halstabletter, strumpbyxor, godis, te (tack mamma) och en ramlösa (tack Linda). Men jag föredrar helt klart att vara frisk och laga mat, köpa mina egna strumpbyxor och godsaker.

Nåväl, nu ska jag fortsätta klaga lite för mig själv och hänga lite på facebook. Jag och syster Linda (med Malin tätt bakom oss) är nog två av Sveriges största facebook-nördar.

/ Alicia


Förrätt: Ugnsbakad rengöring.

Kom precis innanför dörren i mitt i lördags så städade rum.. (behöver jag säga att det inte är så städat längre? Hopplös var det ja). Förstår inte hur jag lyckas, får ta och knipa en sambo i framtiden med en sån där härlig ådra av dammallergi. Vore inte helt fel.. ;)

Idag har vi suttit med en av våra seminarieuppgifter, och fick reda på att seminarierna kommer vara utan lärare. Skoj! Inte lika skoj var det när vi fick reda på poängdelningen på frågorna till tentan, men nu är det  bara och tuta och köra!
 Det som sitter det sitter, sen är det inte mycket mer man kan göra. Ska unna mig en läsfri kväll nu med att rengöra ugnen (lycka!) och sen sitta och trycka i mig lite kladdkaka med Anna efter det. Underbart!
(sen får vi se vad tandläkaren säger om det på onsdag, men ska skrubba tänderna ordentligt tisdagkväll och onsdagmorgon och hoppas på det bästa).


Fina Anna och så jag - när pappa var i stan och härjade med sina arbetskamrater ;)


Nej nu kurrar magen och köket är så gott som tomt, så ska upp och sno åt mig en spisplatta och laga lite innan jag går loss på ugnen (yes i can!).

/ Malin


Nu ska städas!

Idag har jag haft en rätt händelserik dag. Jobbade 7-13, sen var jag o bokade en tid med en personlig bankman. Känner att det börjar bli dags o investera lite och trots en ekonomutbildning är detta inte ett specialist område hos fröken....så jag tar hjälp! Först i maj blir mötet av, vill ha uppsatsen överstökad först.

Nu ska jag ta tag o städa. Denna låt kommer spelas flitigt



Återkommer med dagens godnattvisa!

Puss

Linda

Förkylning och Ålandskryssning

Det var inte mysigt att vakna imorse. Näsan var täppt och munnen torr, jag har blivit förkyld. Så det blev att ta med sig lite hushållspapper (då vi inte har några näsdukar) på bussen. Det värsta jag vet är att sitta och snörvla var femte sekund. Inte för att det är så kul att snyta sig offentligt heller, men vad gör man...

På 83:an till skolan så fick jag ett mess av Bunny #19 (Elin) som frågade om jag var på att åka till Åland. Självklart svarade jag, så nu blir det att åka båt (och dricka lite) på fredag. Jag hoppas bara att den här förkylningen har gett med sig då..

Dags för dagens andra lektion, filosofi!


/ Alicia


Söndag för äldsta systern Karlsson

Tjo,

nu är klockan 22.30, och jag har precis klivit in genom dörren efter ett låååångt arbetspass som startade klockan 8 imorse och först klockan 20,45 fick jag gå hem. Jag hade iofs 2,5 timme rast i mitten, vilket jag tillbringade på gymmet *duktig*. Jobbet var fantastiskt som vanligt, Camilla bakade muffins, jag städade och vann för en gångs skull i yatzy. Tjafsade lite med Michael i bilen på vägen hem, verkar höra till att söndagen e lite av en tjafs dag. När vi var tillsammans i DC var det vår mys dag......HATA långdistans!

Efter jobbet mötte jag upp min älskade KArin på MAX, o vi avnjöt ett välförtjänt mål efter en lång arbetsdag.

Nedan dagens godnattvisa, som jag gick o sjöng på hela kvällen igår på jobbet. Mina tanter uppskattade speciellt min fina Baloo dans ;) Denna låt är även pappas absoluta favorit på julafton :)



NAtti!

Linda

Gunvald Larsson

Beck, Beck, Beck... I love Beck! Helt klart en av veckans höjdpunkter. Gunvald och grannen är mina favoriter, utan dem så skulle jag nog inte älska Beck lika mycket. Sitter klistrad framför tv:n varje söndag och ikväll är inget undantag.


Vilodagen...





/ Malin

Hej mitt vinterland

Efter promenaden på 40-50 min så satte jag mig ute i solen en stund. Det är något speciellt när våren börjar komma, det känns i hela kroppen. Jag fick sällskap av missen Morris också som la sig i mitt knä. När Coldplays låt Shiver spelades i ipoden så kunde den knappast bli bättre. Nu sitter jag här med lite färg på kinderna och ska alldeles strax börja städa.





/ Alicia

Promenad i solskenet










/ Alicia

Underbart!

Ifall Coldplay är lillans hjältar så är nog karln här nedanför den här frökens... Och den låt som lillasyster lagt upp är en av mina absoluta favoriter (vilket min 6 månaders sambo Birgit bittert fick erfara när cd-spelaren gick på rundgång). Tack syster! Står här och nynnan i all min ensamhet (hörlurar i). Underbart :)

Står i skolan här, och kan fortfarande inte ladda upp videos så med risk för att det bara kommer bli en massa jobbig text i en härlig radda här nu så kör jag ett inlägg när jag kommer hem och hoppas på lite bättre lycka med uppladdning.

Och Linda - vad hände med dagens godnattvisa igår? ;)

Puss på er.

/ Malin.


Jeff Buckley - Lover, You Should've Come Over

Underbar låt, älskar den.



/ Alicia

Pink Floyd - Wish You Were Here (live)



/ Alicia

Led Zeppelin - Stairway to Heaven (live)



/ Alicia

Söndagsångest? No way!

När jag gick på högstadiet så var söndag alltid lika med ångest. Jag gick bara runt och mådde allmänt dåligt för att helgen snart var slut. Men nu älskar jag söndagar! Man kan sova hur länge man vill (oftast) och man har inga planer utan kan ta dagen som den kommer.

Idag tänkte jag plugga och städa, kanske inte det roligaste men det behöver göras.Dammråttorna börjar ta över mitt rum = dags att plocka fram dammsugaren. Men först tänkte jag unna mig en brakfrukost framför en bra film. Så skönt att varken vara bakis eller speciellt trött då jag la mig tidigt igår.



/ Alicia

Saturday night live - Göteborg.


Sitter i min härliga bäddsoffa och äter lite kladdkaka efter att ha storstädat hela rummet. Duktig! Eller ja, är något av en dold talang också att lyckas stöka ner så pass mycket på denna lilla bostadsyta, men nu kan man gå runt i rummet utan att ta stora kliv över väskor och tvätthögar. Haha.. complete happiness. Hopplös.

Såg att det var melodifestivalen ikväll... Har inte direkt följt det i år (trots att jag kommer från en familj och vänskapskrets där det är något av en tradition. Hade inte vi en sån där "ge dina tänka poäng-tidning" för något år sen?), men kanske ska försöka lyssna med ena örat ikväll och mysa lite :) Jobbar på ett äldreboende här i närheten, älskar det!, och några av de boende har ordentlig koll på vilka det är som ligger där uppe i täten, så har lite säker insiderinformation att gå efter ;)
Mest troligt är att det är en Malin som vaknar upp runt sisådär klockan ett inatt efter att ha slumrat till vid pausen... Haha, man är väl en Karlsson trots allt. Vi har en förkärlek till att somna till i sköna soffor och fåtöljer (kan vara bra att veta vid en eventuell inbjudan) ;)  

Annars har det varit en seg dag för den här damen, skulle försöka mig på att läsa lite (har en tenta den 23:e), men det har inte gått så bra idag. Så imorgon ska lunchlåda packas och sen blir det till att trycka ner ändan i biblioteket och sitta där tills det stänger! Heja heja, som storasyster brukar säga.

Nej, nu ska jag upp och fajtas för en plats i köket. Försöker skriva snart igen.

Puss!

/ Malin.

Ps. Saknar er kvinns!



Mina underbara systrar - och bästa vänner - på förra årets kryssare. Snart påskhelg och en välbehövd Uppsala dos. Längtar!

Do you feel better now?

The Red Jumpsuit Apparatus är ett band som jag har lyssnat på väldigt länge. De två är mina favoritlåtar av dem.


Face Down (acoustic)


Your Guardian Angel

/ Alicia

Björn Hygstedt och Melodifestivalen

Igår var det en sådan dag som man aldrig trodde skulle ta slut. Trots att jag hade roligt så gick tiden så sjukt sakta hela tiden! På förmiddagen var jag i Stockholm med Amanda och Emma. Först var vi till SvD på studiebesök och intervjuade Björn Hygstedt. Skönare människa får man leta efter! Helt underbar och han var riktigt bra på att informera. Bland annat så fick vi lära oss vad en journalist är egentligen... Illa att vi som läser journalistik inte vet det, men det är inte så lätt som man tror. Efter intervjun där vi bland annat fick blåsa på hans iPhone (det sprutade eld på skärmen då) så tog vi oss ner på stan. Det blev lite shopping (för Emma), lunch och fika på Wayne's där Amandas pojkvän Johan joinade oss.

På kvällen blev det utgång med Ylva, Evelina och Sara. Först var det förfest i Evelinas mormors lägenhet. Chips, groggar, cider, öl och tequilashots blev det innan vi drog vidare till krogen. Trots ganska lite folk och en tidig hemgång vid halv ett så hade jag riktigt roligt. Det blev inte sämre av att jag fick en extra cheeseburgare av killen i kassan på Burger King. Det tackar man för!

Ikväll tänker jag bojkotta krogen och stanna hemma med päronen istället. Godis, räkmackor och melodifestivalen står på schemat och jag ser faktiskt fram emot en lugn hemmakväll. Risken finns att det kommer ploppa upp en del blogginlägg här, men det är ju bara härligt.

/ Alicia

I will love you

Nu ska jag iväg o jobba, yippie......

Fin låt!


/Linda

Myskväll :)

Idag efter att brevbäraren äntligen kommit med mitt paket drog jag iväg in till Gränby Centrum för att träffa min älskade Nina. Nina o jag har varit vänner sen vi var 9 år gamla. Det var våra pappor som jobbade på samma jobb som tyckte det var en bra idé att pappas tre döttrar och Torbjörns fem träffades och sedan dess har Nina och jag (vi är äldst) varit vänner. Vi fikade, pratade framtid och bröllop. Om allt går enligt planerna så är både jag o Nina färdiga till sommaren och då blir vi äntligen (???) vuxna på riktigt. Det e rätt skoj att vi pratar så mycket bröllop som vi gör eftersom ingen av oss e förlovad på riktigt, eller jag o Michael har ju bestämt att vi ska gifta oss men jag väntar fortfarande på det "riktiga" frieriet.....Hur som helst här följer två bröllopsklänningar som jag tycker om :) VIlken är finast? Att man kan måttbeställa kläder billigt på nätet är helt fantastiskt! Gotta love internet!





Både klänningarna är från lillys wedding, och den övre kostar $298, den undre $179, småpotatis i bröllopssammanhang!

Efter att jag hängt med Nina åkte jag o KArin o köpte färg. Karin har nämligen blivit extra pysslig det sista dygnet och målar just nu om både en hylla och en byrå. Heja heja!!!!! När vi väl kom hem till Karin lagade hon en fantastisk kycklinggryta, vars recept troligen snart kommer att ligga ute på bloggen KArin "driver" tillsammans med sin syster o mor: http://matlagarna.blogspot.com/ Vi avslutade kvällen med att goffa i soffan framför let's dance o singing bee. Vad skönt det var att det var Elisabeth o inte Laila som åkte ut idag.

Och så till dagens godnattvisa. HAr hittat en fantastisk låt med mina systrars hjältar (allra helst Alicias) Coldplay och en av mina stora idoler Jay- Z! 



Enjoy och Godnatt!

Linda

Och så den där fröken mittemellan.. ;)

Hepp, fick precis ett sms från storasyster då jag lägligt och bra knallade ut ifrån ett 9 timmars arbetspass: "Kan inte du blogga idag? Puss".

Så nu kärt folk ska den här damen för en kväll dra tummen ur och försöka sig på en härlig presentation.

Malin var namnet, storasyster och lillasyster, och fyller snart 24 år. Som storasyster så fint flikat in så bor jag i Göteborg för tillfället och läser till socionom. En utbildning som känts rätt från första dagen, och Göteborg likaså. Så om dagarna sitter jag inte bara och kramas med mina böcker, utan försöker mig på lite göteborgskt skrållande emellanåt (alltid lika uppskattat då man ringer hem och svänger med ordena, vilket brukar sluta med ett "men malin..").

Har en otrolig reslust, och skulle jag ha pengar och tid skulle jag vilja resa och leva runt helt världen. Var någon som sa till mig (som såklart hört det från någon annan); man skulle ha ett liv att läsa, ett att skriva och ett att leva vardagen. Jag skulle vilja ha ett helt liv att resa, ett att skriva och påverka, och sen kan jag ta den där härliga vardagen i det tredje ;) Förstår fortfarande inte hur man ska hinna med allt man vill göra, men hinna med det ska jag! Så det där med att sitta still vete gudarna..
Bodde i San Diego, Kalifornien två terminer då jag läste några fristående kurser 2007-2008. Något av det bästa jag gjort; folket, skolan, staden liksom de roadtrip-resorna jag och storasyster gjorde upp till Grand Canyon, San Fransisco och Niagara Falls bl.a. Många nätter av slitsamt körande (och ihopkurande i fosterställning på någon halvtaskig lastbilsparkering), men helt underbart...

Annars är jag väl den av oss tre som är den som är mest virrig (vilket efter en femminutare i enrum med den här damen inte är svårt att tro ;)). Fick precis den härliga utnämningen "the slow one" av båda systrarna, tack för den, så med andra ord; hissen tar sig upp, jodå!, men det tar ett tag vissa gånger ;) Vilket kanske iofs också kommer att synas när det kommer till bloggandet här. Är inte inne lika mycket som mina kära systrar och har mig, men ska försöka hålla erhyfsat uppdaterade ;)

Mer kommer, som mer bilder, men nu ska den här fröken försöka sig på lite sussande. Mysdejt med böckerna imorgon, osch ;)

/ Malin.

Ps. Försökte ladda upp lite bilder med all den här texten så den inte skulle bli så jobbig för ögona (brukar rekommendera en eller annan redbull annars för de som läser mina härligt svamlande mail) men gick inte att ladda upp. Får bli till nästa. Natt på er!





His jersey.....



I mitt paket låg: en Obama t-shirt, mjukisbyxor, och Michaels matchtröja från hans college tid. Han vill att jag ska ha den o han vill aldrig ha tillbaks den :) Söt!

Uppmaning! var aldrig sanningsenliga om vad presenterna kostar om ni skickar dem över gränsen.....

/ Linda

I väntan på mitt paket....

Efter två mycket effektiva pluggtimmar där jag bland annat extrapolerade förväntat livslängd fördelat på kön, ålder och BMI-grupp så tog jag en välbehövlig paus med en mazarin. Precis då jag satt mig tillrätta framför datorn hör jag världens tut, tittar ner på gårn och vad ser jag om inte en postbil! YIPPIE! Som jag har väntat. Michael hade nämligen upplyst mig om att han hade skickat ett paket så jag for nerför trappan utan bh (vi med tunga bröst tycker inte om att alltid ha på oss bh, allra minst när vi hänger själv hemma) och som jag blev snopen när den snälla postmannen glatt talar om för mig att mitt paket har blivit taget i tullen och jag nu måste betala en tullavgift på 682 kr för att få det.... o det hade jag ju inte hemma :(

Efter att ha ringt till tullen fick jag klart för mig att anledningen till att jag skulle betala tull var för att värdet Michael hade uppgett på paketet översteg de tullfria 500 kronorna... suck + att de på tullen trodde att jag hade beställt något i USA, men paketet var ju faktiskt en gåva.

Hur som helst så ringde en upprörd Linda och väckte Michael som låg o sov ruset av sig efter en basketkväll med polarna, och frågade lite lagom bitskt om värdet på innehållet i paketet verkligen var det han uppgivit eller om han bara överdrivit.... jupp en så hemsk flickvän är jag....Michael svarade surt att det minsann var på ett ungefär så mycket som han uppgett o nu undrar jag mycket nyfiket vad som ligger i det där paketet förutom mjukisbyxorna o Obama-tröjan som jag vet om.......

I love you!


En sak är iallafall säker...jag ÄLSKAR könsroller i allafall när det kommer till uppvaktning. Jag älskar at få blommor, presenter, få dörren upphållen för mig och att bli bjuden på middag. Sen måste jag ju även lägga till att jag minsann inte tycker om att vi kvinnor får lägre lön än män trots att vi genomför samma arbete. DET e fruktansvärt!

To be continued........mitt paket e här inom en timme. Yippie!!!

/ Linda

Dagens godnattvisa :)


Migrän...

Vad är Migrän?

Vid migrän får man anfall av svår och sprängande eller dunkande huvudvärk på ena eller båda sidorna av huvudet. Samtidigt mår man illa och är oftast överkänslig för ljud och ljus. Om man inte behandlar migrän finns den kvar från fyra timmar upp till tre dygn. Det vanligaste är att den sitter i ett halvt till ett dygn, i genomsnitt 19 timmar. Det som utlöser ett migränanfall kan vara till exempel stress, hormonsvängningar under mensen och vissa födoämnen. Migrän drabbar både vuxna och barn och är dubbelt så vanligt hos kvinnor som hos män.

Nästan var femte kvinna och ungefär var tionde man lider av migrän. I genomsnitt får den som drabbas drygt ett anfall per månad. Även barn kan ha migrän, men det är ovanligare än bland vuxna. Efter 60-årsåldern minskar problemen med migrän, och det blir vanligare att man bara får förkänningar utan någon huvudvärk. Migrän är vanligt och ofta ärftligt

Omkring var tionde person har migrän. I genomsnitt får varje svensk med migrän 1,3 attacker per månad, men vissa får det betydligt oftare. Cirka 70 procent av de som drabbas av migrän har en nära anhörig som också lider av sjukdomen. Om bägge föräldrarna har migrän är risken att deras barn får migrän cirka 70 procent. Om bara en av föräldrarna har migrän är andelen 45 procent. De vanligaste orsakerna som kan utlösa ett migränanfall är:
---stress
---hormonförändringar hos kvinnor, till exempel i samband med mensen
 ---vissa födoämnen och drycker, till exempel choklad, mögelost eller andra starka ostar, rödvin,citrusfrukter, starkt kryddad mat och sojaolja
 ---olika påfrestningar. Stress är den vanligaste orsaken till att man drabbas av migrän. Ofta kommer anfallet först när man slappnar av, exempelvis på helgen efter en stressig arbetsvecka eller på första semesterdagen.
---Vid långvarig fysisk ansträngning kan man få migrän. Om man vistas på hög höjd ökar besvären.
----Man kan också få migrän av för lite eller för mycket sömn, hetta eller starkt solljus, höga ljud, starkt luktande parfym, långvarig ansträngning, svängningar i temperatur eller lufttryck.

Så jag är en av dessa "var femte kvinna"...... Förra veckan hade jag migrän alla dagar utom sön och denna vecka har jag klarat mig bra fram tills ikväll....skit.... jag blir så less o trött när mina anfall kommer.  Som tur är finns det nu två receptfria migränmediciner, tack gode Gud! 

Nä mot min varma (o tomma...:( ) säng!

Puss

Linda

Studie- och krogbesök

Imorgon ska jag, Amanda och Emma (två tjejer i min klass) åka till Stockholm. Vi ska nämligen på studiebesök hos Svenska Dagbladet. Det ska bli riktigt intressant och då jag har fått upggiften att ta med kamera så kommer lite bilder upp här i bloggen. Efter studiebesöket så blir det lite shopping och strövande i huvudstaden. På kvällen är det utgång med Ylva, Sara och Evelina som gäller. Det ska bli riktigt roligt då jag inte har varit ute på länge (okej, en helg men ändå...). Drinkar, shots, öl, cider och massa dans ska det bli! Hm, är nog inte bra att blanda sådär mycket så det blir nog att försöka hålla sig till ett par i alla fall. Nåväl, imorgon kommer bli en grymt rolig dag och jag är taggad!

Godnatt folket, nu är det dags för den här damen att prova kläder innan hon ska däcka i sängen.

/ Alicia

Ps. ANROPAR MINA SYSTRAR! SKRIV LITE INLÄGG NU FÖR SJUTTON! Älskar er! :) Ds.

Cleaning out my closet

Det är inte ofta jag städar, men när jag väl gör det så blir det rent! Dock har jag bara hunnit (läs: orka) rensa ur garderoben och plockat upp allt på golvet och snyggat till lite. Dammsuga, damma och torka golven tänkte jag göra i helgen. Jag måste säga att det är väldigt skönt att kunna hitta lite kläder i garderoben nu, rena och släta kläder.



/ Alicia (det märks vem som har mest dötid av the karlssons..)


I won't tell

Jag har väldigt svårt att öppna mig helt för människor. Jag är social, pratglad och många skulle säga att jag är öppen. Men det är väldigt få som vet särskilt mycket om mig, mina tankar, vad jag har varit med om och vilken betydelse olika personer har haft i mitt liv. Jag tror inte att det finns någon som är öppen till 100%, det är lite det som är tjusningen med oss människor. Det är trots allt det som till stor del bestämmer vilka vi är, vad vi väljer att visa och det vi håller för oss själva.



/ Alicia


Vår sköna morsa

Ni som har följt min egna blogg vet att vår mamma är lite... speciell. Absolut inte på ett negativt sätt, hon är nog bland de coolaste mammorna i världen. Jag kan dra en rad citat som skulle vara mindre lämpliga, men jag har lovat henne att inte göra det. Därför laddar jag istället upp två bilder som beskriver vår käre mor väldigt bra.





/ Alicia

Vaggvisa

Tänkte slänga in ett inlägg innan det är dags att sova. Riktigt kul att folk klickar sig in och (förhoppningsvis) läser det vi skriver. Kusin Fia skrev den första kommentaren, bra jobbat kussen!

Ni kommer märka att jag gärna slänger in musik lite då och då. Är helt tokig i musik och lyssnar helst på rock och lite "hårdare/tyngre" musik. Men lite r'n'b, hiphop, techno och även (men väldigt sällan) pop kan höras ur högtalarna.

Ikväll tänkte jag säga godnatt med Anna Nalicks låt Breathe, en låt som länge har varit en av favoriterna.



/ Alicia

Kollage

header 1

Presentation: Lillasyster

Jag såg att syster min hade presenterat mig lite snabbt, men jag tänkte göra en lite mer detaljerad beskrivning.

Mitt namn är Alicia Karlsson, även kallad Lillan av mina systrar, och jag är den yngsta systern. Jag är 18 år (född -90) och går sista året på Rosendalsgymnasiet där jag läser journalistik. Det är min nedräkning till studenten som ni ser uppe till vänster, en nedräkning till en dag som bemöts med blandade känslor...

Förutom att gå i skolan och plugga så gillar jag att hänga med vännerna, träna (även om det blir för sällan) och lyssna på musik. Musik är ett stort intresse och jag skulle inte tacka nej till att jobba som låtskrivare i framtiden. På helgerna blir det en hel del party då jag, precis som mina systrar, är lite av en partypingla. På krogen så hittar man mig på dansgolvet, dansandes och skrattandes med vänner, med en ölflaska i handen.

Efter studenten så hade jag tänkt att jobba ett tag och sedan dra utomlands några månader. Sedan hoppas jag komma in på socionomprogammet i Göteborg. Jag skulle vilja jobba med barn och ungdomar i framtiden, antingen inom socialen, ungdomsboenden eller inom kriminalen. Jag vill påverka, hjälpa och leda in människor på rätt väg innan det är för sent.

Det var lite om mig, lillesyrran.

/ Alicia


I väntan på jobb...

Yo,

Linda heter jag och är äldsta systern i Karlsson trion. Var alltså jag (mycket förvånande) som kläckte den här alldeles utsökta idén att vi ska blogga tillsammans. Vi tre är väldigt tajta och inom en snar framtid kommer vi alla att bo i olika städer. Malin bor i Göteborg där hon läser till socionom och lever studentliv.


Alicia bor I Uppsala (på ett ungefär) där hon läser sista året på gymnasiet och efter gymnasiet vet man aldrig vad som händer (eller vart fröken hamnar).


Jag (Linda) bor för tillfället hemma (med bland annat Alicia) där jag skriver min D-uppsats i nationalekonomi och jobbar 65% på ett vårdboende. Intressant tänker ni...en 26-åring som ännu inte kommit hemifrån...det e inte hela sanningen. Anledningen till att jag bor hemma är för att jag ska flytta till Washington DC i sommar och giftta mig med världens bästa Michael som jag träffade när jag var i USA som utbytesstudent.


Vi har sökt ett så kallat fiancee visum, som tar minst ett halvår att få då de ska kolla att vi verkligen gifter oss av kärlek, så därav e äldsta fröken Karlsson hemma hos sina föräldrar:) Så mitt liv kommer att bli betydligt mer spännande att följa om några månader ;)

Michael, jag o Sofie


Tja så idag ska jag skriva på min allra käraste uppsats som jag har hållt på med tok för länge, boka hotellrum första natten som Michael kommer hit (yeah!)  och sen e det dags för jobb. I love my job! att få jobba med människor e det bästa!

Hoppas ni följer vår blogg, I promise, you'll love it!

Puss

Invigning

Wohow! Jag får äran att inviga vår lilla systerblogg. Det borde egentligen vara äldsta syster Linda då hon kläckte idén, men hon jobbar.. Too bad!

I alla fall, vi tre systrar har nu startat denna blogg. Tanken är att alla våra egna och gemensamma vänner ska kunna följa våra liv, oavsett vart vi eller dem befinner sig i världen. Som systrar har vi många saker gemensamt, men samtidigt så har vi våra olikheter. Därför kommer vår blogg vara värd att följa. Tre galna systrar som försöker ta sig fram här i världen på våra sitt sätt.

Kära vänner, och folk som vi inte känner, läs och njut!

/ Alicia


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0